Vragen over onze diensten? Bel: +31 85 3030949
Nieuws
shutterstock_119230999

Compensatie transitievergoeding na ziekte

Werkgevers kunnen vanaf 1 april 2020 met terugwerkende kracht compensatie bij UWV aanvragen voor dienstverbanden die zijn geëindigd vanaf 1 juli 2015. Het gaat om dienstverbanden van langdurig arbeidsongeschikte werknemers die de werkgever heeft ontslagen en aan wie een transitievergoeding is betaald.

Er volgt nog een regeling voor de aanvraagprocedure en verstrekking van de vergoeding. Intentie is om aanvragen van compensatie vanaf 1 april 2020 te faciliteren. De werkgever kan dan met terugwerkende kracht deze compensatie aanvragen.

Documenten bewaren
Bij de aanvraag vraagt UWV om documenten waarmee de werkgever kan aantonen dat deze het dienstverband heeft beëindigd en de transitievergoeding heeft betaald. Begin daarom nu vast met het verzamelen van bewijzen en bewaar deze goed.

Voorbeelden van te verzamelen documenten:

  • De arbeidsovereenkomst met de betreffende werknemer.
  • Stukken waaruit blijkt dat de arbeidsovereenkomst is beëindigd wegens langdurige arbeidsongeschiktheid, zoals de ontslagvergunning of de beëindigingsovereenkomst (inclusief stukken waaruit blijkt in welke periode de werknemer ziek was én dat hij bij het einde van de arbeidsovereenkomst ziek was).
  • Gegevens die gebruikt zijn om de hoogte van de transitievergoeding te berekenen en bewijs/bewijzen van betaling van de (totale) transitievergoeding

Vragen bel ons gerust.

Bron: salarisnet.nl